De vleespakketten

Zoals u al misschien heeft kunnen lezen is het vlees in de vleespakketten afkomstig van het ras ‘Belgisch-witblauw’. Dit vlees is een van de meest gezonde rundvleessoorten van de wereld.

Een vleespakket bestaat uit +/- 15 kg. vlees of uit 7,5 kg. vlees. Het vlees wordt vakkundig geslacht, uitgesneden, geproportioneerd en tevens vacuüm verpakt door een ambachtelijke slager. U hoeft zelf het vlees niet meer in te vriezen want ook dit is al voor u gedaan. Hieronder vindt u een lijst van welke vleessoorten er allemaal in het vleespakket van 7,5 kilo aanwezig zijn en hoeveel pakketjes er ongeveer inzitten*:

  • Soepvlees met been (2x)
  • Braadlappen (4x)
  • Stooflappen (4x)
  • Hamburgers (3x)
  • Runder saucijsjes (4x)
  • Biefstuk (4x)
  • Rosbief (4x)
  • Gehakt (7x)

Al het vlees wordt voor 2 personen geportioneerd en vacuüm verpakt.
Op deze manier kunt u het vlees kwijt in maar liefst één lade van uw vriezer. Hier kunt u het bij een temperatuur van -18°C een jaar lang goedhouden. De ‘tenminste-houdbaar-tot’ datum staat vermeld op het etiket waar u eveneens het soort vlees kunt vinden en de hoeveelheid in grammen. Zo ziet u duidelijk wat zich in het pakketje bevindt.
U betaalt in totaal €232,50 op basis van een vleespakket van 15 kg.

Voor 2 personen kan een pakket van 15 kilo vrij veel zijn. Hiervoor hebben we kleine pakketten beschikbaar bestaande uit 7,5 kg. U betaalt voor een klein pakket €120,-.

Wanneer u een pakket besteld of gekocht heeft kunt u deze ophalen in Landhorst of in Aarle-Rixtel. Wanneer u hiervoor niet in de gelegenheid bent kunnen we in overleg bekijken wat de overige mogelijkheden zijn.

Heeft u interesse in een vleespakket? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op. U vindt onze gegevens op de pagina contact of u kunt gemakkelijk en direct bestellen via ons bestelformulier.

*De hoeveelheid kan afwijken aangezien elke koe anders is. Maar deze hoeveelheden zijn in grote lijnen hetzelfde.

– De koe wordt geslacht volgens de term ‘vierkantsverwaarding’. Dit houdt in dat AL het vlees van de koe (op het slachtafval na) gebruikt wordt. Dus niet alleen de achterhand van de koe (het luxere vlees zoals de biefstuk en de entrecote, bestaande uit 30% van de koe) maar ook de voorhand van de koe (het stoofvlees, gehakt en braadvlees, bestaande uit 70% van de koe). Hiermee verspillen we niks van het heerlijke vlees wat de koe ons allemaal te bieden heeft.