Elk stukje vlees heeft een eigen bereidingstijd. En iedereen heeft een andere voorkeur voor hoe hij of zij het liefste een stukje vlees eet. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de gangbare bereidingstijden en de kerntemperaturen per soort vlees.
De soorten rundvlees in bovenstaande tabel zijn geselecteerd op de stukken vlees die zich in het vleespakket bevinden. Mocht U meer informatie willen over de vleespakketten, klik dan hier.
*Om de biefstuk, rosbief en entrecote het lekkerste te bereiden kunt u het beste het vlees in een hete pan in wat boter aanbakken. Dit tot de gewenste gaarheid (kerntemperatuur) bereikt is. Daarna heeft het vlees tijd nodig om haar sappen weer door het vlees terug te laten lopen, dit noemen we het vlees laten rusten. Hiervoor verpakt u het vlees in aluminiumfolie en laat u het 15 min. rusten. Als laatste legt u het vlees weer kort in de pan om het ‘op te warmen’ en kunt u het vlees serveren. Eet smakelijk!