Pluspunten ‘Belgisch Witblauw’ vlees

De vraag van de consument is door de jaren heen blijvend veranderd. Op dit moment zien we trends op het gebied van gezondheid en milieu maar ook zeker van kwaliteit en smaak.
Het Belgisch Witblauw rundvlees staat bekend als het gezondste rundvlees ter wereld. Het heeft namelijk maar 5% vet en dat wil zeggen dat het 2 tot 3 keer minder vet bevat dan vlees dat door andere vleesrassen geproduceerd wordt.

Hieronder vindt u nog een aantal pluspunten van het vlees:

  •  Het vlees heeft de meeste onverzadigde vetzuren van al het rundvlees.
  • Het vlees is rijk aan eiwitten van biologische waarde, aan vitaminen B3 (ijzer) en B12 (zink).
  • Het Belgisch Witblauw vlees wordt door medici en diëtisten aangeraden doordat het vlees minder cholesterol bevat dan kippenvlees. Namelijk +/- 45 mg/100g ten opzicht van +/- 62 mg/100g.
  • Het vlees is van superieure kwaliteit en ontzettend sappig.
  • Dankzij de fijnheid van de vezelstructuur en het lage bindweefselgehalte is het vlees bijzonder mals.
  • De malsheid van het vlees zorgt voor een korte bereidingstijd. Ongeveer 1/3 korter dan ander rundvee vlees. Met name door het drukke bestaan van de consument kan dit zeker als pluspunt ervaren worden.
  • Het vlees is uiterst mager met vrijwel geen marmering en een dichte textuur.
  • Het vlees heeft de kleinste ecologische voetafdruk van alle vleesvee-rassen.

Bent u nu overtuigd? Neem contact met ons op en bestel uw allereerste vleespakket!
Bent u benieuwd wat voor vlees er allemaal in een vleespakket bij ons zit? Bekijk dan de pagina ‘Vleespakketten’.

* Bron: https://www.bwb-stamboek.nl